HTML

Támogasd munkákat!

Add adód 1%-át a KézenFogva Alapítványnak! Adószám: 18050495-2-43

További adományt az alábbi számlára utalhatsz: Bankszámla szám: 11991102-02135012

Rólunk

Azoknak segítünk, akik kérni sem tudnak. A fogyatékos emberek ügye a mi ügyünk! A KézenFogva Alapítvány 1993 óta küzd azért, hogy a fogyatékos emberek is egyenlő jogú tagjai legyenek a társadalmunknak.

Kézenfogva Alapítvány a Facebook-on

Történetek fogyatékos emberekkel, emberekről és emberekért

2016.05.02. 15:00 K+F

Tudatos és igényes civil szervezetet látok

Égető Tímeával, az IFUA Nonprofit Partner tanácsadójával beszélgettünk arról, hogy ő, külső tanácsadóként, miben látja a KézenFogva Alapítvány erősségét.

Tímea, mióta foglalkozol menedzsment tanácsadással?
2007-től. Az első években a for-profit szektorban tevékenykedtem. A gyermekek születésével fordultam a civil szektor felé. Ez egy teljesen más világ, sok szempontból ember közelibb. Nagyon jól érzem magam ebben a közegben. A civil szervezetek rendkívül hálásak minden pozitív változásért. Annak is örülök, amikor egy-egy tanácsadási folyamat nyomán látványos eredményeket érünk el.

Mi volt a feladatod a KézenFogvánál?
Először átvilágítottuk az egész Alapítványt többek között az erősségek és gyengeségek feltárásával. Megfigyeltük a belső működést és javaslatokat tettünk a javítására, pl. a feladatok elosztása vagy a vezetői működés területén. Segítettünk az Alapítványnak egy erős szakmai és belső működési stratégia kialakításában. Azóta az Alapítvány folyamatosan aktualizálja a terveket a környezeti változásoknak megfelelően.

Miben látod a tudatos szervezettség és felépítés előnyeit?
Sok magyar civil szervezetet a főleg a lelkesedés visz előre és kevéssé marad idejük és energiájuk a belső, szervezeti működésükre koncentrálni. Pedig a strukturáltság és a tudatos építkezés hatékonyabbá teszi a fő feladat ellátását is: a segítségnyújtást – a KézenFogva esetében – fogyatékos embereknek.

Melyik a kedvenc KézenFogvás szakmai programod?
Különösen fontosnak tartom a fogyatékos emberek elfogadására és jobb megértésére irányuló programokat, pl. a fiataloknak szóló Fogadd el, fogadj el programot, illetve a munkahelyi érzékenyítést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kezemfogva.blog.hu/api/trackback/id/tr488665376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása