HTML

Támogasd munkákat!

Add adód 1%-át a KézenFogva Alapítványnak! Adószám: 18050495-2-43

További adományt az alábbi számlára utalhatsz: Bankszámla szám: 11991102-02135012

Rólunk

Azoknak segítünk, akik kérni sem tudnak. A fogyatékos emberek ügye a mi ügyünk! A KézenFogva Alapítvány 1993 óta küzd azért, hogy a fogyatékos emberek is egyenlő jogú tagjai legyenek a társadalmunknak.

Kézenfogva Alapítvány a Facebook-on

Történetek fogyatékos emberekkel, emberekről és emberekért

2014.02.24. 10:13 K+F

Nincsenek határok, nincsenek korlátok

Címkék: tolerancia tánc vakság küzdés bozsik yvette matatek judit fogyatékos emberek mozgássérült előadóművész vakvagányok Kézenfogva Alapítvány

A KézenFogva Alapítvány e heti vendége  Bozsik Yvette, akinek legújabb koreográfiája a Pokoli bál című produkció. A bemutató márciusban a MÜPÁ-ban lesz a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

9778-foto_horvath_judit.jpg

"Sérültnek születni, azzá válni lehet feladat, áldás, szerencsétlenség, kiváltság, átok. S hogy melyik, az az adott sérültet körülvevő embereken, a családon és a társadalmon múlik." (Böszörményi Gyula)

KF: Ezen a héten Bozsik Yvette-et kérdeztük, hogy mit gondol a fenti idézetről:

B.Y.: Nagyon szép és igaz idézetnek tartom. A személyes találkozásaim és a közös munkák a fogyatékos emberekkel megtanítottak arra, hogy ne csak külsőségekben, hanem valóban toleránssá váljak. Azt is megtapasztaltam, hogy az „ép” emberek is lehetnek akár ugyanannyira sérültek, csak jobban tudják leplezni. Nincsenek határok, nincsenek korlátok, valójában csak a belső emberi minőség számít.

vakvag4.jpg

KF: A KézenFogva Alapítvány 1993 óta dolgozik egy befogadó társadalomért, melyben a fogyatékos emberek képesek méltósággal élni a mindennapjaikat. Önnek milyen tapasztalatai vannak a fogyatékos emberek boldogulásáról? Van esetleg személyes érintettsége, családja, barátai vagy ismerősei kapcsán?

B.Y.: Többször dolgoztam fogyatékos emberekkel, például Tímár Péter Vakvagányok című filmjében vak fiataloknak készítettem koreográfiát. Itt ismerkedtem meg Matatek Judittal, akivel nagyon jó barátok lettünk. Az ő sorsán keresztül személyesen is érintve érzem magam. Judit élete példaként állhat társai előtt, hihetetlen életszeretettel küzdött tanult, sportolt, szerepelt színházban és filmben. A Lélektánc című előadást 2008-ben hoztuk létre, ebben Judit is szerepelt a társulatommal, és a Tánceánia Együttes mozgássérült előadóművészeivel együtt. Mind nekem, mind a táncosaimnak ez az előadás örökre meghatározó élmény marad.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kezemfogva.blog.hu/api/trackback/id/tr155829914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása