HTML

Támogasd munkákat!

Add adód 1%-át a KézenFogva Alapítványnak! Adószám: 18050495-2-43

További adományt az alábbi számlára utalhatsz: Bankszámla szám: 11991102-02135012

Rólunk

Azoknak segítünk, akik kérni sem tudnak. A fogyatékos emberek ügye a mi ügyünk! A KézenFogva Alapítvány 1993 óta küzd azért, hogy a fogyatékos emberek is egyenlő jogú tagjai legyenek a társadalmunknak.

Kézenfogva Alapítvány a Facebook-on

Történetek fogyatékos emberekkel, emberekről és emberekért

2014.02.05. 21:57 K+F

Akik értékelni tudják az apró örömöket

Címkék: tolerancia sakk kerekesszék alapítvány elfogadás fogyatékosság sérült polgár judit adó 1% kézenfogva

Polgár Judittal beszélgettünk a fogyatékos emberek sorsáról. Minden idők legjobb női sakkozója jelenleg a közelgő Európa-bajnokság előtti edzőtáborozáson vesz részt, de a zenFogva Alapítvány kérdéseire szívesen válaszolt.

rsz_198_judit_2012_1.jpg

Sorozatunkban ismert emberek véleményére vagyunk kíváncsiak: ők vajon mit gondolnak a fogyatékos emberek helyzetéről, lehetőségeikről? Minden vélemény hozzátesz valamit a megoldáshoz, ötletet ad, felhívja a figyelmet egy problémára vagy információval gazdagít.

Kedves Judit, mit gondolsz a következő idézetről?

"Sérültnek születni, azzá válni lehet feladat, áldás, szerencsétlenség, kiváltság, átok. S hogy melyik, az az adott sérültet körülvevő embereken, a családon és a társadalmon múlik."
(Böszörményi Gyula)

Polgár Judit: A saját állapotunk megítélése éppúgy függ a saját hozzáállásunkon, szemléletünkön, mint a környezetünkben lévő emberek hozzáállásán. Életem során nemegyszer találkoztam olyan fogyatékkal élő emberekkel, akik a sors adta nehézségek ellenére értékelni tudják az apró örömöket, és boldog, kiegyensúlyozott életet élnek. A hétköznapokban ugyanakkor egyértelműen rengeteget számít a környezetükben lévő emberek toleranciája, segítsége. Sajnos, az én lakhelyem, Budapesten is még nagyon sok tennivaló van annak érdekében, hogy a fogyatékosok számára is valóban élhető várossá tudjuk tenni.     

A KézenFogva Alapítvány 1993 óta dolgozik egy befogadó társadalomért, melyben a fogyatékos emberek képesek méltósággal élni a mindennapjaikat. Neked milyen tapasztalataid vannak a  fogyatékos emberek boldogulásáról? Van esetleg személyes érintettséged, családod, barátaid vagy ismerőseid kapcsán?

Polgár Judit: Nagyon fontos, hogy legyenek olyan szervezetek, amelyek konkrét, kézzelfogható dolgokat tesznek azért, hogy javítani tudjanak a fogyatékkal élők életkörülményein. A szorosabb ismeretségi körömben is vannak fogyatékkal élők, például egy ügyvéd, családapa, aki kerekesszékhez kötve is boldog és teljes életet él a családjával. Sokra tartom őt azért, ahogy egy végtelenül pozitív világlátással feldolgozza a sajnos megváltoztathatatlan helyzetet. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kezemfogva.blog.hu/api/trackback/id/tr985800671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása