HTML

Támogasd munkákat!

Add adód 1%-át a KézenFogva Alapítványnak! Adószám: 18050495-2-43

További adományt az alábbi számlára utalhatsz: Bankszámla szám: 11991102-02135012

Rólunk

Azoknak segítünk, akik kérni sem tudnak. A fogyatékos emberek ügye a mi ügyünk! A KézenFogva Alapítvány 1993 óta küzd azért, hogy a fogyatékos emberek is egyenlő jogú tagjai legyenek a társadalmunknak.

Kézenfogva Alapítvány a Facebook-on

Történetek fogyatékos emberekkel, emberekről és emberekért

2016.04.21. 11:25 K+F

Ballagó diákok segítenek fogyatékos kortársaiknak

Évente közel 70 ezer diák végez az ország középiskoláiban. Szeretteik általában valamilyen gesztusértékű ajándékkal is meglepik őket. Van bármilyen elképzelésetek arról, hogy mekkora az értéke ezeknek az „apró” ajándékoknak? Hogy mennyit költünk ezen a napon virágra, képeslapokra vagy éppen plüssállatokra? Mi lenne, ha ezeknek egy részét a ballagók és a családjaik, barátaik egy fontos célra ajánlanák fel? Mi lenne, ha ebből a 70 ezer diákból csak 5, 10 vagy 100 úgy gondolná, hogy a jelképes ajándékok, virágcsokrok értékét vagy egy részét valami hasznosabb, maradandóbb célra lehetne fordítani? Például fogyatékos fiatalok, pályakezdők megsegítésére. Olyanok támogatására, akik a gimnazistákkal hasonló korban vannak, csak kevéssé szerencsések.

Egy új hagyományt, mozgalmat szeretnénk indítani felelősen gondolkozó diákok számára, akik a ballagást megelőző napokban, hetekben rokonaiktól azt kérik, hogy az ajándékok egy részének árát inkább a fogyatékos fiatalokra fordítsák. Ezáltal pedig támogassák alapítványunkat és így közvetve segítsenek a fogyatékos fiataloknak munkát találni! A program neve: KézenFogva Ballagunk.

Csatlakozási lehetőség a kampányhoz: http://www.kezenfogvaballagunk.hu/ Itt lehet megismerni a már csatlakozott két gimnázium diákjait is. A kezdeményezés két iskola 76 diákjával indult el. A Gödöllői Református Líceum és a Városmajori Gimnázium tanulói már csatlakoztak.

kezenfogvaballagunk_logo_kicsi.JPG

Már 23 éve dolgozunk a fogyatékos emberek és családjaik életének élhetőbbé tételéért. Egyik programunk a megváltozott munkaképességű, sérült fiataloknak segít munkához jutni és így önálló életet kezdeni. A továbbtanulás vagy éppen a munkakeresés egy egészséges fiatalnak is kihívás, a fogyatékos fiatalok számára viszont egy mérhetetlenül nehéz küldetés. Tízből nyolcuknak nem is jut ma munka Magyarországon. A KézenFogva Alapítvány azért dolgozik, hogy ez ne így legyen. Ebben tud most segíteni minden ballagó diák a szüleiket, rokonaikat, barátaikat megszólítva, velük közösen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kezemfogva.blog.hu/api/trackback/id/tr898650200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása