HTML

Támogasd munkákat!

Add adód 1%-át a KézenFogva Alapítványnak! Adószám: 18050495-2-43

További adományt az alábbi számlára utalhatsz: Bankszámla szám: 11991102-02135012

Rólunk

Azoknak segítünk, akik kérni sem tudnak. A fogyatékos emberek ügye a mi ügyünk! A KézenFogva Alapítvány 1993 óta küzd azért, hogy a fogyatékos emberek is egyenlő jogú tagjai legyenek a társadalmunknak.

Kézenfogva Alapítvány a Facebook-on

Történetek fogyatékos emberekkel, emberekről és emberekért

2016.03.03. 14:59 K+F

A közösségi média felhasználókat nem érdeklik a fogyatékos emberek!

Február elején készítettünk egy online kutatást a közösségi médiában. Azt szerettük volna megtudni, hogy a közösségi média felhasználók körében milyen kép él a fogyatékosságról, illetve a fogyatékos emberekről.
A Bakamo Social közösségimédia-kutató cég segítségével többek között arra a kérdésre kerestük a választ, hogy milyen beszélgetések zajlanak a közösségi médiában a fogyatékosságról, fogyatékos emberekről. Melyek a legfontosabb témák, felmerülő kérdések? A vizsgált időszak a 2015-ös év egésze volt.

Az eredmény sokkoló volt. 34.612 bejegyzés, komment, online tartalom átböngészése után mindösszesen 101 valódi, a fogyatékosság témájához ténylegesen kapcsolódó tartalmat találtak. Ez azt jelenti, hogy az emberek gyakorlatilag egyáltalán nem beszélnek a fogyatékosságról a különböző közösségi média felületeken. Akkora a közöny, hogy a Twitteren, Facebookon, blogokon és ezek kommentjeiben teljesen láthatatlan ez a téma.

bakamo_kutatas_bejegyzesk_aranya.jpg

A fogyatékosság kérdése rendkívül kevéssé involváló – nagyon nehéz olyan megjelenéseket találni a diskurzusban, ami valóban fogyatékosságra vonatkozik. Leginkább a súlyos fogyatékosság, azon belül is a fokozott mozgáskorlátozottság és értelmi fogyatékosság kerül a legtöbbször említésre. A siketség és vakság kevésbé erősen tapad a „fogyatékos” szóhoz.

bakamo_kutatas_124_fogyatekos_tipus_aranyok.jpg

A Kézenfogva Alapítvány magáénak érzi az ügyet és fontos célként tűztük ki, hogy ezeken az eredményeken változtassunk. Hisszük, hogy a fogyatékosügynek igenis a közbeszédben van a helye, ezzel a kérdéssel foglalkozni kell, mert az elfogadás és segítőkészség értékes emberi tulajdonságok, amik előreviszik a társadalmat.
Állj ki mellettünk te is és oszd meg ezt a blog bejegyzést! Tartsunk tükröt együtt az egészségesnek mondott társadalom elé!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kezemfogva.blog.hu/api/trackback/id/tr738434664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2016.03.03. 16:56:17

"Hisszük, hogy a fogyatékos ügynek igenis a közbeszédben van a helye, ezzel a kérdéssel foglalkozni kell, mert az elfogadás és segítőkészség értékes emberi tulajdonságok, amik előreviszik a társadalmat."

Azért mert nem beszélnek róla még nem jelenti azt feltétlenül, hogy nem fogadják el azt az emberek. Vagy pedig, hogy nem segítőkészek az emberek.

ecoka 2016.04.26. 16:04:26

Egyrészt egyetértek az előttem szólóval, másrészt azt lehet esetleg tudni, hogy az átvizsgált tartalmak között a megosztott cikkeket/videókat/linkeket és az azokra adott válaszokat, beszélgetéseket is vizsgálták? Vagy csak a saját bejegyzéseket? Nagyon keveslem azt a 101 releváns tartalmat, főleg úgy, hogy 3 oldalt is vizsgáltak (facebook, twitter, blogok).
süti beállítások módosítása