HTML

Támogasd munkákat!

Add adód 1%-át a KézenFogva Alapítványnak! Adószám: 18050495-2-43

További adományt az alábbi számlára utalhatsz: Bankszámla szám: 11991102-02135012

Rólunk

Azoknak segítünk, akik kérni sem tudnak. A fogyatékos emberek ügye a mi ügyünk! A KézenFogva Alapítvány 1993 óta küzd azért, hogy a fogyatékos emberek is egyenlő jogú tagjai legyenek a társadalmunknak.

Kézenfogva Alapítvány a Facebook-on

Történetek fogyatékos emberekkel, emberekről és emberekért

2011.07.26. 10:03 KezenFogva

Az élet folytatása a halál

Címkék: halál gyász köszönet

A haláleset minden családban borzasztó, nehezen feldolgozható. Nincs ez másként a fogyatékos gyermeket nevelő családban sem. Vagy egy kicsit mégis?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marci fiam megélte édesanyám elvesztését, édesapám betegségét pedig végigkísérte. Elvesztette már a legjobb barátnőjét is. Nehéz órák és napok voltak mindannyiunk számára.

A héten apai nagyapjától kellett végső búcsút vennie. Marci ott állt a papa ágyánál, amikor ő egy pillanatra kinyitotta a szemét. Megismerte Marcit. Szája mosolyra húzódott, de már nem tudott mondani semmit. Most köszönt el tőled! – mondtam, majd megsimogatva Marcit, bíztattam, búcsúzzon el ő is. Megrendülve állt a nagyapja ágya mellett. Néha megfogta a kezét, végigsimogatta az arcát. Egyszerre csak hátra lépett és csak ennyit mondott: „Köszönök mindent papa.” Könnyeit nyelve csendben tovább állt és figyelte.

Sokan nem tudják mit is kell mondani egy haldoklónak, hogyan viselkedjenek. Marcinak volt bátorsága elbúcsúzni haldokló nagyapjától, ezzel egy hidat kapva ajándékba: hidat az élet és halál között.
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kezemfogva.blog.hu/api/trackback/id/tr553099963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása