HTML

Támogasd munkákat!

Add adód 1%-át a KézenFogva Alapítványnak! Adószám: 18050495-2-43

További adományt az alábbi számlára utalhatsz: Bankszámla szám: 11991102-02135012

Rólunk

Azoknak segítünk, akik kérni sem tudnak. A fogyatékos emberek ügye a mi ügyünk! A KézenFogva Alapítvány 1993 óta küzd azért, hogy a fogyatékos emberek is egyenlő jogú tagjai legyenek a társadalmunknak.

Kézenfogva Alapítvány a Facebook-on

Történetek fogyatékos emberekkel, emberekről és emberekért

2016.04.27. 09:39 K+F

Családterápiás csapatunk bemutatkozik

Címkék: család segítség KézenFogva Alapítvány Kézenfogva Alapítvány

A KézenFogva Alapítványnál 2015 augusztusa óta működik pár- és családterápiás szolgáltatás fogyatékos emberek családjai számára. Kollégáink a hozzánk forduló családokkal, párokkal. Mindannyian segítő szakemberek (pszichológusok, szociális munkások, tanárok stb.) vagy már kiképzett pár- és családterapeuták, vagy a képzésük végén álló pár- és családterapeuta jelöltek, akik a Magyar Családterápiás Egyesület Etikai Kódexe és szakmai útmutatása alapján szakmai felügyelet, szupervízió mellett már vezethetnek terápiás-, konzultációs üléseket.

 

Kik is ők? Most személyesen is bemutatkoznak!

 

 v_dora.JPG

Vass Dóra vagyok, a családterápiás szolgáltatás diszpécsere. Végzős gyógypedagógus hallgató, Tanulásban akadályozottak pedagógiája és Hallássérültek pedagógiája szakirányon. 2016 júniusa óta dolgozom a Kézenfogva Alapítványnál. A családterápiás szolgáltatás diszpécsereként én fogadom az érdeklődök hívásait, leveleit, a terápiás folyamat során ellátom az adminisztratív teendőket. 

 

 

 

beres_anita.jpg 

Béres Anitának hívnak; az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanácsadó szakpszichológus képzésén családi - és párkapcsolati tanácsadás szakirányon diplomáztam, majd a Magyar Családterápiás Egyesületnél folytattam tanulmányaimat. Hosszú évek óta foglalkozom különböző pszichés nehézségekkel küzdő gyermekekkel és családjaikkal. Hiszem, hogy a terápiás kapcsolatban a teljes családi rendszerre történő fókuszálás, a felmerülő problémáknak a család egészére gyakorolt hatásával történő foglalkozás nyújt hathatós segítséget a problémák megoldásában. 

  

 peto_zsuzsa_kep.jpgPető Zsuzsa vagyok. Az utam az ifjúságsegítéstől, drogprevenciótól, a humán erőforrás menedzsmenten, a pedagógián és az életvezetési tanácsadáson keresztül vezetett a családterápiáig. A család modellje úgy él bennem, mint a cérnaszálakkal összefűzött mobil forgó, melyet a gyermek ágya fölé lógatunk: ha az egyik részt megmozdítjuk, az egész mozgásba lendül, ha a szálak összekuszálódnak, az egész mozgása megváltozik. A részek kölcsönösen hatnak egymásra. Egy-egy családtag problémája, az összekötő szálak gubancai az egész család számára nehézséget jelentenek, ugyanakkor ez a helyzet lehetőség is új utak, lehetőségek, eddig feltáratlan perspektívák, az új egyensúly megtalálására - ezt a folyamatot igyekszem támogatni a családterápiák során.

  

borsos_zsofi.jpg 

Borsos Zsófiának hívnak, végzettségem szerint pszichológus vagyok. Diplomám megszerzése óta dolgozom családokkal az aktuális munkakörömnek megfelelően az autizmus spektrum zavarok diagnosztizálásában, családok gondozásában, kutatási projektekben és az oktatás terén. Ezek mentén tapasztaltam meg a család, mint rendszer és egységes egész szemléletének fontosságát. A családtagokkal partnerként zajló terápiás folyamatban igyekszünk közösen előmozdítani a változás folyamatát, a családi kapcsolatok megértését.

 

 

 

 

 vaskor_greta.jpg

Vaskor Gréta vagyok. Közgazdász az eredeti végzettségem, ezen kívül meseterapeuta, család- és rendszerállító, és családi tanácsadó vagyok. Rendszerekben és történetekben gondolkodom, dolgozom. Nagyon fontosnak tartom a családok, párok támogatását, mert minden probléma, megakadás, legyen az egyéni, akár kapcsolati, értelmezhető a család és párkapcsolat rendszerében, függvényében is. A rendszer (család) tagjai megkerülhetetlenül hatnak egymásra, s ha ezeket a kapcsolatokat támogatjuk, fejlesztjük, rendezzük, akkor a család minden tagja jobb, kiegyensúlyozottabb, teljesebb életet élhet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kezemfogva.blog.hu/api/trackback/id/tr638630292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása