HTML

Támogasd munkákat!

Add adód 1%-át a KézenFogva Alapítványnak! Adószám: 18050495-2-43

További adományt az alábbi számlára utalhatsz: Bankszámla szám: 11991102-02135012

Rólunk

Azoknak segítünk, akik kérni sem tudnak. A fogyatékos emberek ügye a mi ügyünk! A KézenFogva Alapítvány 1993 óta küzd azért, hogy a fogyatékos emberek is egyenlő jogú tagjai legyenek a társadalmunknak.

Kézenfogva Alapítvány a Facebook-on

Történetek fogyatékos emberekkel, emberekről és emberekért

2012.04.17. 14:12 K+F

Kézenfogtak Pécsen is

Címkék: fogadj el Pécs Fogadd el fogyatékos ember vak ember közvélemény-formálás Zsolnay negyed

Ezeket a szavakat a Kézenfogva Alapítvány által szervezett „Fogadd el, Fogadj el!” Mottójú pécsi állomásán mondta nekem egy vállalkozó szellemű és rendkívül kíváncsi fiatal lány, aki ha már eljött a rendezvényre, úgy gondolta, részt is vesz, amiben csak lehet.

A Zsolnay negyedben került megrendezésre, immár a harmadik állomása a road show-nak. A 10 órai megnyitón már sereglettek a gyerekek, osztályok, pedagógusok és Tilla már kb. 200 gyerek előtt nyitotta meg az eseményt.

Számomra ismét adódott a lehetőség a részvételre, amit meg is ragadtam. Az eddigi helyszínek közül Pécsen éreztem magam a legjobban és itt éreztem azt is először, hogy van értelme ott lennem és sikerült magamból adni egy kicsit a gyerekeknek.

Lillával, a Tillával történt színpadon előadott mini interjú után találkoztam, mert neki volt még kérdése hozzám. Belecsaptunk a sűrűjébe.

Fontos és érdekes beszélgetés volt a Miénk, és miután befejeztük megkérdeztem, hogy lenne-e kedve kipróbálni a fehérbotos közlekedést, bekötött szemmel.

Nagyon félt, de igent mondott, és elindultunk. Mellette mentem, mintegy mentőövként, ha segítségre szorulna. Egyik teremből ki a másikba be, körbejárva a helyszíneket. Az egyik állomásunkon, a Lőrincz József játékfejlesztő által készített játékbirodalom várt Minket. Ha már ott voltunk, teszteltük a „Fészekrakó” elnevezésű fából készült, nagyon ötletes és eredeti társasjátékot.

Négyen játszottuk: a bekötött szemű Lilla, tanára, egy iskolatársa (akik láttak) és jómagam, aki alig látó. Játék közben jöttem rá, hogy egy társasjáték összehozhat látót és nem látót, és mindenféle segédeszköz nélkül, önfeledten tudnak együtt lenni és játszani. Kell ennél több?

Közben Lilla interjút adott arról, hogy mit érez, mit „lát”, hogyan képzeli el magát a játékot stb. Végül visszamentünk még mindig bekötött szemmel a másik terembe, ahonnan elindultunk, és elbúcsúztunk ölelkezések és puszik közepette. Mialatt így közlekedtünk a termekben, odalépett hozzám egy kislány, hogy Ő is szeretné ezt kipróbálni. Így a következő „áldozat” Dóri volt. Egy csöpp kicsi lány hatalmas lendülettel, félelemérzet nélkül. Vele is sétáltam egy kicsit, és játszottunk a társasjátékkal is, persze bekötött szemmel.

Remélem lányok, jó élményekkel tértetek haza és szívetekben megőrzitek ezt a napot.

Legközelebb Győrben találkozhattok Velünk a road show következő állomásán még április utolsó hetében. További részletek a Kézenfogva Alapítvány Facebook oldalán.

Kaméleon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kezemfogva.blog.hu/api/trackback/id/tr404456807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása