HTML

Támogasd munkákat!

Add adód 1%-át a KézenFogva Alapítványnak! Adószám: 18050495-2-43

További adományt az alábbi számlára utalhatsz: Bankszámla szám: 11991102-02135012

Rólunk

Azoknak segítünk, akik kérni sem tudnak. A fogyatékos emberek ügye a mi ügyünk! A KézenFogva Alapítvány 1993 óta küzd azért, hogy a fogyatékos emberek is egyenlő jogú tagjai legyenek a társadalmunknak.

Kézenfogva Alapítvány a Facebook-on

Történetek fogyatékos emberekkel, emberekről és emberekért

2016.05.17. 13:51 K+F

Mozgalmas az élet egy Down-szindrómás babával

Nagyon mozgalmas az élet egy Down-szindrómás babával. Iskola, weboldal szerkesztés, házimunka, gyerekek... heti öt fejlesztés... Kicsit nehéz volt a kezdet... Összességében amellett, hogy fárasztó, elégedett vagyok. Van heti két gyógypedagógiai fejlesztésünk, járunk gyógytornára, dévény tornára és babaúszásra. Amikor Matykó beteg, ezek mind kimaradnak, ezért hasznunkra vált a főiskolán levetített korai fejlesztés, amit egy csodálatos gyógypedagógus, Haffner Éva tartott.

Matyi az első évben nagyon ritkán volt beteg, nem volt sok gondunk, hála Istennek. De ahogy ez az esetek többségében történik, egy évesen nálunk is elkezdődtek a betegségek. Matyinak tüdőgyulladása volt, de szerencsére még az elején sikerült felismerni, hogy gond van, ezért nem tartottak bent a kórházban. A Down-szindrómás gyermekek általában nem szeretnek inni, hát ez nálunk is jellemző, így beindult a nagy projekt: inni kell. Nehezen értük el, de végre cumisüvegből iszik. Eddig csak anyatejet volt hajlandó inni, teljesen eredetit, más folyadékkal még nem sikerült dűlőre jutni, de végre a tea is lecsúszik. Így könnyebben mászunk ki a lázas betegségekből.

Most nagyon mozgalmas az életünk, lassan közeledik a vizsgaidőszak... Matyi egyre többet játszik a testvérekkel, felfedezi a ház összes szögletét, ezért van néhány percem szusszanásra... de ez letelt, ezért elköszönök.
Szép napot mindenkinek! :)

matyi_a_csepphintaban.jpg

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kezemfogva.blog.hu/api/trackback/id/tr248704240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi25 2016.05.17. 18:43:25

Jezusom....ennyit er a down vizsgalat? Azt hittem, hogy ezt 100%os bizonyossaggal ki lehet szűrni, legalabb lett volna eselye elvetetni az anyanak

Nem lehet konnyu a csaladnak

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2016.05.17. 20:48:59

@Zsuzsi25: Egyrészt nem 100%-os a vizsgálat, másrészt miből gondolod, hogy a posztoló elvégeztette? Lehet, hogy fiatalabb, mint amilyen korban azt ajánlják, lehet, hogy azért nem végeztette el, mert pozitív eredmény esetén sem szakíttatta volna meg a terhességet.

cakula 2016.05.17. 23:04:01

Nagyon édes kisgyerek, édesen alszik a hintában!

schneiderke 2016.05.20. 10:32:57

@Zsuzsi25: Vagy csak nem azért vállalt gyereket, hogy ha gond van megfutamodjon.
Az én kislányom autista. Ha szűrték volna és előre tudom akkor sem vetettem volna el.

Zsuzsi25 2016.05.21. 02:33:23

@schneiderke: @Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: azt ugye tudod, hogy a down -os gyerekednek soha nem lesz ÖNÁLLO, SAJÁT, FÜGGETLEN elete? Egy autistanal mas a hrlyzet, attol fugg melyik tipusa. Aki tudatosan serult gyereket szul, nem csak magaval tol ki, hanem a gyerekkel is.

M.anyu 2016.05.22. 17:44:54

@Zsuzsi25: Nincs 100%-os szűrés, de nem gond, mert mi nem kértünk amniocentesis-t. Tudtam, hogy 50% a kockázat, de úgy gondoltam, hogy bármelyik gyerekkel vannak nehézségek. Ha őt kapjuk, úgy kérjük, ahogy van. Nézd meg a többi bejegyzésünket és lásd, Matyi édes baba, cukorfalat :) Soha egy percig nem gondoltam rá, hogy elvetessem és örülök neki, hogy így érzem :) Abban ne legyél biztos, hogy soha nem lesz önálló élete. Nézd csak meg: downbaba.hu/csalad/sokkal-szurkebb-lenne-a-szemelyisegem-a-down-szindroma-nelkul-pablo-pineda-interjuja/
Ő csak az egyik, de nagyon sokan élnek önálló életet.
süti beállítások módosítása